Software ellende anno 2014

De tranen schoten bijna in mijn ogen toen ik onderstaande email gisteren kreeg. Het lijkt een verhaal van “zo ontwikkelden we software 40 jaar geleden”, maar helaas ook nog in deze tijd….diepe diepe zucht.
 
Beste ouder/verzorgers,
 
Bij deze wil ik u meenemen in een kijkje achter de schermen bij de administratie. Zoals vele van u ondervonden hebben verkeren wij in een nare droom waarbij het ontwaken maar niet wil plaatsvinden.De overstap naar een nieuwe versie van ons computersysteem verloopt op zijn zachtst gezegd niet volgens plan. De aanleiding om over te stappen werd vanuit de overheid bewerkstelligd doordat wij over moeten naar IBAN betalingen. Onze oude versie was hier niet opgebouwd.
 
Ondanks het feit dat het niet zo lijkt heeft ons team de nieuwe versie uitgebreid getest. Toen was het punt daar om over te gaan. Altijd een spannend moment, maar vol vertrouwen gingen wij over. Het begin van heel veel ellende. De bouwer zette in eerste instantie niet alle onderdelen van de testversie over. Er zaten fouten in het programma en bij het overzetten van de data van het ene systeem naar het oude systeem liep het helemaal mis.  Al weken werken we met man en macht om hier weer grip op te grijpen.
 
Heel moeilijk wanneer je afhankelijk bent van een derde partij. En u als klant die daar heel veel last van heeft. Na honderden mailtjes te hebben verwerkt, zitten we nu nog met 1 groot probleem. Het betreft hier de vakantiekaart. Daar zitten nog grote fouten in. Wij schijnen als enige klant van de bouwer een strippenkaart principe te hebben, dus hadden ze dit niet voorzien. Kortom, de nare droom wil niet stoppen.
 
Wij hebben besloten om deze maand de vakantiekaart niet te factureren. Voor de maand juni zou alles opgelost moeten zijn en in een correctierun de maanden mei en juni afgerekend worden. Wij hopen met deze oplossing u tegemoet te komen, zodat er in ieder geval niet teveel geïncasseerd wordt.
 
Wij gebruiken bij de kinderen Zaaigoed. oa Vraag hulp en Werk samen. Ik wil uw hulp vragen in uw geduld en met ons samen te werken om dit op te lossen. Ik garandeer u dat het allemaal recht wordt getrokken en dat wij alle zeilen bijzetten wat in onze macht ligt. En wij tevens de druk bij de bouwer er volledig op leggen. Het is een mooi systeem, maar het moet wel werken!
 
Mijn welgemeende excuses dat u als klant hier zoveel last van heeft.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Directeur Kinderopvang 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s